reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dršťková polévka

4 porce:

  • 450 g syrových dršťek
  • 80 g cibule
  • 50 g sádla
  • 1/2 kávové lžičky kmínu
  • 60 g hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl
  • pepř
  • hrst čerstvé majoránky na ozdobu

Drštky překrájíme, zalijeme litrem studené vody a přivedeme k varu. Poté je scedíme a postup opakujeme.
Podruhé vodu již nesléváme, ale drštky v ní necháme vařit asi 60 minut. Měkké je vyjmeme, opláchneme a pokrájíme na nudličky.
Kostičky cibule zpěníme na sádle. Přidáme kmín, mouku a připravíme jíšku, kterou zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem z drštek, promícháme a vaříme asi 30 minut. Na závěr přidáme česnek, dršťky, sůl a pepř.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.