4 porce:
- 450 g syrových dršťek
- 80 g cibule
- 50 g sádla
- 1/2 kávové lžičky kmínu
- 60 g hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
- pepř
- hrst čerstvé majoránky na ozdobu
Drštky překrájíme, zalijeme litrem studené vody a přivedeme k varu. Poté je scedíme a postup opakujeme.
Podruhé vodu již nesléváme, ale drštky v ní necháme vařit asi 60 minut. Měkké je vyjmeme, opláchneme a pokrájíme na nudličky.
Kostičky cibule zpěníme na sádle. Přidáme kmín, mouku a připravíme jíšku, kterou zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem z drštek, promícháme a vaříme asi 30 minut. Na závěr přidáme česnek, dršťky, sůl a pepř.
Poslední tip, trik či komentář