Potřebujeme:
- 500g očištěných nebo předvařených dršťek,
100g uzeného masa,
200g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
50g sádla nebo másla,
50g mouky,
čerstvý zázvor,
4 stroužky česneku ,
mletou sladkou papriku,
nové koření,
bobkový list,
vinný ocet,
majoránku,
zelenou listovou petrželku,
sůl a pepř podle chuti
Dršťky řádně propereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. První dvě vody po krátkém vaření slijeme a nalijeme čistou studenou vodu. Osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, lžíci vinného octa, uzené žebro, polovinu pokrájené zeleniny a zázvoru a uvaříme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, dršťky nakrájíme na dlouhé širší nudle a uzené maso na kostky. Zbylou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky, opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme mouku, zarestujeme až vznikne jíška, kterou necháme lehce zezlátnout. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, posekaný zázvor a dobrou sladkou papriku, zalijeme prochladlým vývarem a 20 minut povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, pepřem a posekanou petrželkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-drstkova-polevka-23-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář