reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dršťková polévka

Potřebujeme:

  • 500g očištěných nebo předvařených dršťek,
    100g uzeného masa,
    200g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
    50g sádla nebo másla,
    50g mouky,
    čerstvý zázvor,
    4 stroužky česneku ,
    mletou sladkou papriku,
    nové koření,
    bobkový list,
    vinný ocet,
    majoránku,
    zelenou listovou petrželku,
    sůl a pepř podle chuti

Dršťky řádně propereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. První dvě vody po krátkém vaření slijeme a nalijeme čistou studenou vodu. Osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, lžíci vinného octa, uzené žebro, polovinu pokrájené zeleniny a zázvoru a uvaříme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, dršťky nakrájíme na dlouhé širší nudle a uzené maso na kostky. Zbylou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky, opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme mouku, zarestujeme až vznikne jíška, kterou necháme lehce zezlátnout. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, posekaný zázvor a dobrou sladkou papriku, zalijeme prochladlým vývarem a 20 minut povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, pepřem a posekanou petrželkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-drstkova-polevka-23-9-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.