reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Duet ze pstruha a lososa

Potřebujeme:

  • 1 celého lososa,
  • 1 pstruha,
  • 100 ml smetany 33%,
  • 1 lžičku brandy,
  • 8 plátků kvalitní anglické slaniny,
  • 100 g listového špenátu,
  • 2 stroužky česneku,
  • 100 ml rybího vývaru,
  • 2 šalotky,
  • 200 gramů másla,
  • 50 ml bílého vinného octa,
  • 100 ml bílého vína,
  • sůl, pepř

Lososa a pstruha vyfiletujeme. Kostry oškrábeme a oškrabané maso dáme do kutru. S trochou ledové tříště a smetany uděláme hladkou fáš, kterou ochutíme solí, pepřem a brandy. Je nutné pracovat rychle, fáš se nesmí zahřát.

Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme špenátové listy a necháme je chvilku podusit. Z lososa nakrájíme porce, osolíme, potřeme fáší a navrch přidáme filátko ze pstruha potřené fáší. Obalíme slaninou a dáme péct do trouby na 8 minut při teplotě 170 °C.
Najemno nakrájenou šalotku, ocet a víno vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje do medové konzistence. Potom za stálého a důkladného šlehání postupně přidáváme kousky studeného másla, dokud nevznikne omáčka smetanové konzistence. A pozor, už nevaříme! Na závěr dochutíme solí a bílým pepřem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/duet-ze-pstruha-a-lososa-3-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.