Ingredience
- 800 g telecího masa
- Sůl
- Pepř
- Svazek šalvěje
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 50 g špeku
- 50 g šalotky
- 6 stroužků česneku
- 50 g másla
- 1 l hovězího vývaru
- 200 ml bílého vína
Maso z telecí plece rozklepejte na plátek, potřete hrubozrnnou hořčicí a posypejte nasekanou šalvějí. Na prostřené maso naskládejte plátky slaniny, zaviňte roládu a svažte ji.
Na pánvi opečte šalotky s česnekem, podlijte je vývarem a bílým vínem a nechte svařit. Šalotky a česnek s omáčkou dejte do pekáče společně s připravenou telecí roládou. Pekáč zakryjte a dejte na 3 hodiny do trouby rozehřáté na 140 °C.
Roládu nakrájejte na plátky a podávejte s kukuřicí a liškami.
Zdroj: Dušená roláda; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2846-dusena-rolada/ [On-line 14.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář