reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušená roláda

Ingredience

  • 800 g telecího masa
  • Sůl
  • Pepř
  • Svazek šalvěje
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 50 g špeku
  • 50 g šalotky
  • 6 stroužků česneku
  • 50 g másla
  • 1 l hovězího vývaru
  • 200 ml bílého vína

Maso z telecí plece rozklepejte na plátek, potřete hrubozrnnou hořčicí a posypejte nasekanou šalvějí. Na prostřené maso naskládejte plátky slaniny, zaviňte roládu a svažte ji.

Na pánvi opečte šalotky s česnekem, podlijte je vývarem a bílým vínem a nechte svařit. Šalotky a česnek s omáčkou dejte do pekáče společně s připravenou telecí roládou. Pekáč zakryjte a dejte na 3 hodiny do trouby rozehřáté na 140 °C.

Roládu nakrájejte na plátky a podávejte s kukuřicí a liškami.

Zdroj: Dušená roláda; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2846-dusena-rolada/ [On-line 14.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.