Ingredience
- 1 kg hovězího žebra bez kosti
- Olivový olej
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 1 snítka tymiánu
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 2 cibule
- 300 ml červeného vína
- 700 ml vývaru hovězího
- Nové koření
- Bobkový list
- 70 g másla
Maso odblaníme a dáme do misky. K masu přidáme hořčici, lístečky tymiánu, sůl a pepř. Zakápneme olejem, promícháme a necháme v lednici do druhého dne marinovat.
Maso opečeme na oleji. Jakmile se maso zatáhne, vytáhneme ho. K výpeku přilijeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř a nové koření. Jakmile zelenina zhnědne, přidáme nakrájenou cibuli. Po chvilce vrátíme maso a přilijeme víno. Až se víno vyvaří, přilijeme vývar.
Hrnec přendáme do trouby. Pečeme 4 hodiny při 120 stupních, z toho 2 hodiny bez poklice a 2 hodiny s poklicí. Nakonec přidáme máslo a promícháme.
Jako přílohu doporučujeme mačkané brambory s česnekem.
Zdroj: Dušené hovězí žebro na hořčici; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2470-dusene-hovezi-zebro-na-horcici/ [On-line 22.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář