reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené hovězí žebro na hořčici

Ingredience

  • 1 kg hovězího žebra bez kosti
  • Olivový olej
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 snítka tymiánu
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 2 cibule
  • 300 ml červeného vína
  • 700 ml vývaru hovězího
  • Nové koření
  • Bobkový list
  • 70 g másla

Maso odblaníme a dáme do misky. K masu přidáme hořčici, lístečky tymiánu, sůl a pepř. Zakápneme olejem, promícháme a necháme v lednici do druhého dne marinovat.

Maso opečeme na oleji. Jakmile se maso zatáhne, vytáhneme ho. K výpeku přilijeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř a nové koření. Jakmile zelenina zhnědne, přidáme nakrájenou cibuli. Po chvilce vrátíme maso a přilijeme víno. Až se víno vyvaří, přilijeme vývar.

Hrnec přendáme do trouby. Pečeme 4 hodiny při 120 stupních, z toho 2 hodiny bez poklice a 2 hodiny s poklicí. Nakonec přidáme máslo a promícháme.

Jako přílohu doporučujeme mačkané brambory s česnekem.

Zdroj: Dušené hovězí žebro na hořčici; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2470-dusene-hovezi-zebro-na-horcici/ [On-line 22.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.