reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dvoubarevný dort s marcipánem

Potřebujeme:

Na světlý piškotový korpus:

  • 4 vejce,
  • 3/4 hrnku cukru,
  • 1 hrnek polohrubé mouky,
  • 4 lžíce horké vody,
  • 4 kapky citrónového oleje

Na pudinkovo-máslový krém:

  • 2 vanilkové pudinky,
  • 700 ml mléka,
  • 1,5 kostky másla,
  • hrnek moučkového cukru

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme postupně mouku, vodu a na konec kápneme citrónový olej. Korpus nalijeme do formy a dáme péct do trouby na 190 °C na 10–14 minut.

Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Změklé máslo, moučkový cukr a vychladlý pudink vyšleháme do hustého krému. Jednotlivé korpusy namažeme marmeládou, poté naneseme vrstvu krému a na něj klademe ovoce dle chuti. Dort tímto způsobem navrstvíme a nakonec pomažeme celý zvenku krémem, aby se nám pak dobře přichytil marcipán.

Zdroj: Dvoubarevný dort s marcipánem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/dvoubarevny-dort-s-marcipanem.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.