Potřebujeme:
Na světlý piškotový korpus:
- 4 vejce,
- 3/4 hrnku cukru,
- 1 hrnek polohrubé mouky,
- 4 lžíce horké vody,
- 4 kapky citrónového oleje
Na pudinkovo-máslový krém:
- 2 vanilkové pudinky,
- 700 ml mléka,
- 1,5 kostky másla,
- hrnek moučkového cukru
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme postupně mouku, vodu a na konec kápneme citrónový olej. Korpus nalijeme do formy a dáme péct do trouby na 190 °C na 10–14 minut.
Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Změklé máslo, moučkový cukr a vychladlý pudink vyšleháme do hustého krému. Jednotlivé korpusy namažeme marmeládou, poté naneseme vrstvu krému a na něj klademe ovoce dle chuti. Dort tímto způsobem navrstvíme a nakonec pomažeme celý zvenku krémem, aby se nám pak dobře přichytil marcipán.
Zdroj: Dvoubarevný dort s marcipánem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/dvoubarevny-dort-s-marcipanem.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář