reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový steak se zeleným pepřem

Potřebujeme:

  • 500–600 g vepřové krkovičky,
  • 1 lžíci hořčice,
  • 2 lžíce naloženého zeleného pepře,
  • 4 plátky šunky za studena,
  • čerstvou majoránku,
  • 8 cherry rajčátek,
  • hrst žampionů,
  • olivový olej, sůl
  • alobal

Na gratinované brambory:

  • 500 g brambor,
  • 2 stroužky česneku,
  • 200 ml smetany,
  • 100 g nastrouhaného ementálu,
  • sůl, pepř,
  • máslo na vytření formy a strouhanku na vysypání

Maso osolíme, opepříme a dáme do alobalu. Poklademe šunku, potřeme hořčicí, přidáme zelený pepř, žampiony, rajčátka a majoránku, zakápneme olejem, zabalíme a dáme na gril na 25 minut, poté ještě necháme 5 minut dojít.

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do vymazané a vysypané formy, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, do které jsme předtím přidali česnek. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 30 minut do trouby na 200 °C.

Zdroj: Vepřový steak se zeleným pepřem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/veprovy-steak-se-zelenym-peprem.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.