Na 4 porce potřebujeme:
- 1/2 malé dýně,
- 1 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 kostka zeleninového vývaru bio,
- 200 ml sojové smetany,
- sůl, pepř,
- loupaná nesolená dýňová semínka,
- dýňový olej
Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V kastrolu zahřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Pak přidáme dýni a po chvilce restování vsypeme česnek. Zalijeme asi 500 ml horké vody a rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vaříme, až bude dýně měkká.
Pak přilijeme sojovou smetanu a rozmixujeme dohladka. Prohřejeme, osolíme a opepříme. Na talíři posypeme dýňovými semínky a pokapeme dýňovým olejem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dynova-polevka-9-11-2009.html
Poslední tip, trik či komentář