reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Empanada s masem a fazolemi

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 ml olivového oleje
  • 300 g zadního hovězího
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 g krájených rajčat
  • 1 červená chilli paprička
  • Mletý kmín
  • 1 tyčka celé skořice
  • Worcesterská omáčka
  • 100 ml červeného vína
  • 150 ml hovězího vývaru
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 g sterilovaných červených fazolí
  • Hrst koriandrové nati
  • 2 pláty listového těsta
  • 1 vejce
  • Špenátové listy
  • Ančovičky
  • Rozinky
  • Piniová semínka

 

Náplň 1:

Na olivovém oleji si opečeme nakrájenou cibuli a maso. Přidáme nakrájenou chilli papričku, lžičku mouky, špetku mletého kmínu, tyčinku skořice a 2 lžičky worcesteru. Poté přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř. Dále přidáme červené víno a vývar. Vše povaříme, dokud se nám tekutina nevypaří. Pokračujeme přidáním fazolí. Směs vysypeme do mísy, necháme zchladnout a přidáme nakrájený koriandr.

Náplň 2:

Na olivovém oleji opečeme krátce česnek a hned vzápětí špenátové listy. Přidáme nakrájené ančovičky, předem namočené rozinky a oříšky.

Těsto:

Z těsta si vykrojíme kolečka, která naplníme směsmi. Kraje potřeme vajíčkem, aby se nám těsto dobře lepilo, a vytvoříme uzavřenou kapsu. Těsto propíchneme kvůli unikání páry. Celé ho ještě potřeme vejcem a pečeme 7 minut při 190 stupních.

Zdroj: Empanada s masem a fazolemi; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1923-empanada-s-masem-a-fazolemi/ [On-line 29.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.