Ingredience
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 ml olivového oleje
- 300 g zadního hovězího
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200 g krájených rajčat
- 1 červená chilli paprička
- Mletý kmín
- 1 tyčka celé skořice
- Worcesterská omáčka
- 100 ml červeného vína
- 150 ml hovězího vývaru
- Sůl
- Pepř
- 100 g sterilovaných červených fazolí
- Hrst koriandrové nati
- 2 pláty listového těsta
- 1 vejce
- Špenátové listy
- Ančovičky
- Rozinky
- Piniová semínka
Náplň 1:
Na olivovém oleji si opečeme nakrájenou cibuli a maso. Přidáme nakrájenou chilli papričku, lžičku mouky, špetku mletého kmínu, tyčinku skořice a 2 lžičky worcesteru. Poté přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř. Dále přidáme červené víno a vývar. Vše povaříme, dokud se nám tekutina nevypaří. Pokračujeme přidáním fazolí. Směs vysypeme do mísy, necháme zchladnout a přidáme nakrájený koriandr.
Náplň 2:
Na olivovém oleji opečeme krátce česnek a hned vzápětí špenátové listy. Přidáme nakrájené ančovičky, předem namočené rozinky a oříšky.
Těsto:
Z těsta si vykrojíme kolečka, která naplníme směsmi. Kraje potřeme vajíčkem, aby se nám těsto dobře lepilo, a vytvoříme uzavřenou kapsu. Těsto propíchneme kvůli unikání páry. Celé ho ještě potřeme vejcem a pečeme 7 minut při 190 stupních.
Zdroj: Empanada s masem a fazolemi; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1923-empanada-s-masem-a-fazolemi/ [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář