reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

FALAFEL

  • 2 konzervy cizrny
  • 2 menší cibule
  • hrst hladkolisté petrželky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • špetka prášku do pečiva
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 1 vajíčko
  • římský kmín
  • chilli
  • mletý koriandr
  • sůl a pepř

Omáčka smíchaná z jogurtu, kysané smetany, česneku a soli.

Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte cibuli, petrželku, sezam, česnek, prášek do pečiva, mouku a jedno vajíčko, sůl a všechno koření – a promixujte nadrobno. Teprve pak přidejte cizrnu, a znovu mixujte, cizrna ale nemusí být “na kaši”, stačí hrubší rozmixování. Nechte hodinu odpočívat v lednici. Pak z těsta udělejte malé placičky a usmažte je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyndavejte je na papírovou utěrku, ať se aspoň trochu zbavíte oleje.

Podávejte je v placce pita, kterou jste si předtím opatrně nahřáli v troubě. Do pity můžete s falafelem leccos, základem je omáčka z jogurtu, kysané smetany a česneku. Ale můžete přidat i syrovou zeleninu, grilovanou zeleninu, sezamovou omáčku tahini či některou z blízkovýchodních ostře okořeněných omáček.

K podávání: placky pita

Zdroj: Karolína, domácí kuchařka: recepty z 5. dílu; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/karolina-domaci-kucharka-recepty-z-5-dilu?special=773951 [On-line 27.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.