reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Faraona – Perlička

  • 2 porce
  • 1 perlička (prsa se stehnem)
  • 2 lžíce zredukovaného vývaru ze zbylého masa a kostí
  • 10 cibulek boritana (naložené cibulky)
  • 2dcl červeného vína
  • sůl
  • máslo

Z Perličky odřízneme stehýnka s prsama, vykostíme, necháme jen stehenní kůstky. Zbylé maso a kosti uvaříme ve vodě s polévkovou zeleninou (klasický vývar) 
a zredukujeme do hustší šťávy hnědé barvy.
Posolíme kůži a na rozpuštěném másle perličku zrychla opečeme do zlatova, nejprve z té strany, kde je kůže. Poté maso přendáme na pekáček, poklademe kousky másla 
a dopečeme v troubě, 180 stupňů zhruba 5 minut.
Na stejné pánvi si lehce orestujeme malé cibulky, přidáme červené víno 
a zredukovanou šťávu z perličky, aby vznikla tmavá omáčka.
Servírujeme cibulky polité šťávou a navrch položíme stehýnko.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [8.11.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.