reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolová polévka „Jókai”

4 porce

  • 20 dkg strakatých fazolí, které předchozí den namočíme
  • 25 dkg uzeného vepřového kolene
  • 1 bobkový list
  • 20 dkg karotky
  • 10 dkg petrželového kořene
  • 5 dkg celeru
  • 10 dkg cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 20 dkg deberecínské nebo jiné vhodné klobásy
  • ½ dl oleje
  • 5 dkg mouky
  • 3 dkg mleté červené papriky (napůl sladké a napůl pálivé)
  • 2 dl zakysané smetany
  • sůl

Namočené fazole dáme vařit na plotnuev 1,5 l studené vody, do které dáme i koleno. Pokud používáme syrovou klobásu, nikoli hotovou uzeninu, vložíme ji do vody také.

Na ochucení přihodíme jenom bobkový list.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, ale do polévky ji dáme až ke konci vaření, aby se nám zelenina příliš nerozvařila. Solit musíme také až téměř hotovou polévku, aby nám fazole rychleji měkly. Až bude polévka hotová, vyndáme uzané maso i klobásu. Na oleji si necháme naběhnout trochu mouky a zasypeme ji mletou červenou paprikou, jinak řečeno: uděláme si kořeněnou maďarskou jíšku. Doplnímeji zakysanou smetanou. Touto směsí pak zahustíme polévku a necháme ji přejít varem.

Uzené maso a klobásu nakrájíme a obojí vrátíme zpět do polévky.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3645

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.