reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Segedínský guláš

4 porce

  • 70 dkg vepřového plecka
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lusky zelené papriky
  • 1 rajče
  • 1 polévková lžíce mleté červené papriky
  • 1 kávová lžička mletého kmínu
  • pálivá paprika podle chuti
  • 80 dkg kysaného zelí
  • 4 dl smetany
  • 5 dkg mouky
  • 5 dkg sádla

Maso nakrájíme na kostičky veliké 2×2 centimetry. Na sádle osmahneme na jemno nasekaný česnek a cibuli. Posypeme červenou paprikou, zalijeme menším množstvím vody a osmahneme na vlastní šťávu. Přidáme maso a osmažíme ho. Osolíme, přidáme mletý kmín a na drobno nakrájenou zelenou papriku, pálivou papriku a rajčata. Na malém ohni dusíme do poloměkka (asi 30 minut). Mezitím vymačkáme šťávu z kysaného zelí a nakrájíme ho na menší kousky. Zelí přimícháme do guláše a přidáme tolik vody, aby bylo maso pod hladinou. Vaříme tak dlouho, dokud maso a zelí nezměkne. Zahustíme smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali mouku, a povaříme.

Před podáváním můžeme posypat jemně nasekaným koprem.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3631

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.