reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí polévka (z kapra)

4 porce

  • 1,5 kg kapra
  • 25 dkg cibule
  • 2 zelené papriky
  • 1 rajče
  • mletá červená paprika
  • sůl
  • pálivá paprika podle individuální chuti

Kapra vykucháme a očistíme, pokud jsou v něm jikry nebo mlíčí, dáme je stranou.

Potom rybu vykostíme, kousky filé opatříme zářezy (kůstky tvaru písmene y na mnoha místech přeřízneme).

Rybí hlavu a kosti s cibulí a troškou soli vaříme tak dlouho, dokud se kosti a hlava pořádně nerozvaří. Používáme jen tolik vody, kolik je k uvaření hutného vývaru bezpodmínečně třeba.

Hotovou polévku přepasírujeme přes cedník. Mletou papriku pak sypeme do omastku, který vyplave na povrch polévky, a považujeme-li to za nutné, jídlo ještě dochutíme. Přihodíme zelenou papriku a rajčata, kdo to má rád, může je v polévce také rozvařit.Nakonec přidáme jikry nebo mlíčí a rozkrájené filé.

Na mírném plameni bez míchání počkáme, až polévka opět dosáhne bodu varu, a pak ji ještě několik minut povaříme.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3637

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.