Ingredience
- 150 g bílých fazolí
- 150 g červených fazolí
- 2 lžíce sádla
- 50 anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl
- 1 papriková klobása
- Chilli
- Jablečný ocet
- Petržel
- 1 stroužek česneku
- 6 lžic zakysané smetany
Fazole uvaříme v osolené vodě. Mezitím si na sádle opečeme slaninu. Přidáme nakrájenou cibulku a papriku, zaprášíme moukou a po chvilce přilijeme vodu z fazolí. Přisypeme sladkou papriku a chilli, zakápneme jablečným octem a 20 minut povaříme. Poté polévku osolíme, přidáme fazole a závěrem ještě prolisovaný česnek a nakrájenou petrželku.
Klobásu orestujeme a dáme do misky s polévkou. Ozdobíme trochou smetany a další petrželkou.
Zdroj: Fazolová polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2445-fazolova-polevka/ [On-line 04.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář