Potřebujeme:
- fazole černé nebo červené (předem namočené a částečně uvařené – po dobu asi 45 minut, v papiňáku asi 30 minut),
- dýni hokaido,
- cibuli,
- krájená rajčata z plechovky,
- uzený tempeh,
- chilli papričku,
- zeleninový vývar,
- bobkový list,
- olej,
- Umeocet,
- Tamarin omáčku nebo Shoyu sojovou omáčku
Cibuli orestujeme na oleji v hrnci nebo hlubší pánvi. Přidáme na menší kostky pokrájenou dýni a nasekanou chilli papričku. Vhodíme bobkový list a zalijeme vývarem. Přidáme i předvařené fazole. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Pak přidáme rajčata z konzervy a ještě chvíli spolu dusíme. Dochutíme přírodní sojovou omáčkou a umeoctem. Tempeh nakrájíme na kostky a opečeme na pánvi.
Na talíři servírujeme fazolovou směs posypanou orestovaným tempehem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/fazolovy-vegetariansky-hrnec-14-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář