Potřebujeme:
- 800 g filetů z candáta,
snítku tymiánu,
stroužek česneku,
citrón,
olivový olej,
sůl a pepř,
Na zeleninové nudle:
- 200g hladké mouky,
1 vejce,
3 žloutky,
1 polévkovou lžíci olivového oleje,
špenátový protlak,
rajčatový protlak,
sůl
Na omáčku:
- 1 lžíci másla,
- 2 lžíce šalotky,
- 200 ml bílého vína,
- 200 ml rybího vývaru,
- 100g másla,
- sůl
Připravíme těsto na nudle. Mouku, vejce, žloutky, olivový olej a špetku soli zpracujeme na hladké těsto. Rozdělíme ho na poloviny. Jednu polovinu dochutíme a obarvíme špenátovým protlakem, druhou polovinu rajčatovým protlakem. Těsta zabalíme do folie a necháme odležet v chladu.
Filety candáta pokapeme citrónem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat.
Připravíme omáčku: Do kastrůlku dáme máslo a zesklovatíme na něm šalotku. Zalijeme ji vínem a necháme ho vyvařit. Přidáme vývar, máslo a rozmícháme. Odleželé těsto na nudle vyválíme a nakrájíme na nudle. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní nudle. Pak je slijeme.
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme tymián a česnek a orestujeme marinované filety. Osolíme je a opepříme. Servírujeme s nudlemi, zalité omáčkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-candata-na-zeleninovych-nudlich-10-5-2011.html
Poslední tip, trik či komentář