reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z candáta na zeleninových nudlích

Potřebujeme:

  • 800 g filetů z candáta,
    snítku tymiánu,
    stroužek česneku,
    citrón,
    olivový olej,
    sůl a pepř,

Na zeleninové nudle:

  • 200g hladké mouky,
    1 vejce,
    3 žloutky,
    1 polévkovou lžíci olivového oleje,
    špenátový protlak,
    rajčatový protlak,
    sůl

Na omáčku:

  • 1 lžíci másla,
  • 2 lžíce šalotky,
  • 200 ml bílého vína,
  • 200 ml rybího vývaru,
  • 100g másla,
  • sůl

Připravíme těsto na nudle. Mouku, vejce, žloutky, olivový olej a špetku soli zpracujeme na hladké těsto. Rozdělíme ho na poloviny. Jednu polovinu dochutíme a obarvíme špenátovým protlakem, druhou polovinu rajčatovým protlakem. Těsta zabalíme do folie a necháme odležet v chladu.

Filety candáta pokapeme citrónem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat.

Připravíme omáčku: Do kastrůlku dáme máslo a zesklovatíme na něm šalotku. Zalijeme ji vínem a necháme ho vyvařit. Přidáme vývar, máslo a rozmícháme. Odleželé těsto na nudle vyválíme a nakrájíme na nudle. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní nudle. Pak je slijeme.

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme tymián a česnek a orestujeme marinované filety. Osolíme je a opepříme. Servírujeme s nudlemi, zalité omáčkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-candata-na-zeleninovych-nudlich-10-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.