reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z candáta s čočkovým salátem a křenovou omáčkou

4 porce

čočka:

  • 200 g zelené čočky
  • 30 g špeku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 sterilované okurky
  • snítka majoránky
  • sůl
  • mletý pepř
  • cukr
  • vinný ocet

křenová omáčka:

  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 50 ml bílého vína
  • 2 plátky toustového chleba
  • 30 g čerstvého křenu
  • 1 citron
  • mletý pepř
  • sůl

candát:

  • 700–800 g filetu z candáta
  • sůl
  • mletý pepř
  • 50 g másla
  • 50 g olivového oleje
  • 1 citron

Namočenou a uvařenou čočku necháme okapat.

Na pánvi orestujeme nakrájený špek, jakmile se vypeče, přidáme jemně krájenou cibuli, česnek a nakládanou okurku. Dochutíme, majoránkou, solí, pepřem, cukrem, a vinným octem.

Omáčku uvaříme z kuřecího vývaru a smetany, do které přidáme bílé víno, čerstvě nastrouhaný křen, bílé pečivo a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Filety z candáta osolíme, opepříme a opečeme na másle s olivovým olejem, na závěr přidáme čtvrtky citronu a nakrojenou stranu opečeme. Podáváme k candátovi.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=802

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.