reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí krk dušený na kořenové zelenině a cibulkách se žampiony a bramborovým krémem

4 porce

hovězí krk na zelenině a cibulkách:

  • 800 g hovězího krku
  • 50 g hladké mouky
  • 50 ml oleje
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 50 g perličkové cibulky
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 500 ml červeného vína

žampiony:

  • 100 g žampionů
  • 50 g másla
  • mletý pepř
  • sůl

bramborový krém:

  • 400 g brambor
  • 50 ml smetany
  • 50 ml mléka
  • sůl

Maso nakrájíme na větší kostky, zaprášíme moukou, opečeme na oleji, vyjmeme a ponecháme stranou. Do stejného hrnce přidáme trochu oleje a opečeme na něm nakrájenou zeleninu a cibulky do zlatohněda. Do tohoto základu vložíme bylinky, opečené maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Dusíme při 120° C asi dvě hodiny. Poté maso vyjmeme a šťávu svaříme na polovinu.

Podáváme s bramborovým krémem a žampiony.

Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme.

Oškrábané a uvařené brambory rozšťoucháme nebo vyšleháme dohladka, teprve poté smícháme s teplou smetanou a mlékem v hedvábný krém, podle chuti osolíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=803

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.