reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kozí sýr zapečený s karamelem, podávaný s hruškami marinovanými v portském

4 porce

hrušky se sýrem:

  • 2 větší hrušky
  • 0,5 l červeného portského vína
  • 100 g cukru
  • 320 g kozího sýru s plísní
  • 200 g salátu polníčku
  • dresink
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml balsamikového octa
  • 3-4 lžíce medu
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

Z cukru připravíme karamel – v kastrolku cukr za stálého míchání rozpustíme, a jakmile začne hnědnout, rozetřeme ho na pečicí papír a necháme vychladnout. Poté ho rozlámeme a paličkou nebo v kutru nahrubo nasekáme.

Dresink připravíme smícháním oleje, octa, medu, soli a pepře.

Kozí sýr nakrájíme našikmo na špalíčky, posypeme karamelovou drtí a dáme do trouby (program gril) zapéct.

Na talíř servírujeme porci zapečeného sýra se salátem polníčkem, zakápnutým balsamikovým octem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=804

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.