Na 4 porce potřebujeme:
- 1 svazek chřestu,
600 g filetu z lososa,
sůl, pepř,
olivový olej,
400 g vařených brambor
Omáčka:
- 100 ml bílého vína,
- 100 ml pomerančové šťávy,
- 2 žloutky,
- 150 g másla,
- segmenty z 1 pomeranče
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10–15 minut.
Filety bez kůže osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran. Pak je dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na 8 minut.
Připravíme omáčku. Do kastrůlku vlijeme víno a pomerančovou šťávu a necháme trochu svařit. Osolíme, opepříme a vešleháme žloutky. Pak vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku. Nakonec přidáme segmenty z pomeranče.
Uvařený chřest překrojíme. Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a prohřejeme. Servírujeme s opepřenými filety lososa.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-lososa-s-chrestem-4-5-2010.html
Poslední tip, trik či komentář