reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomerančový salát s cibulí a tuňákem

Potřebujeme:

  • 2 červené nebo bílé cibule
  • 4 zralé pomeranče – nejlépe krvavé
  • 1 malou konzervu tuňáka v oleji
  • 1 lžičku kaparů
  • 2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl

Pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj filátka nebo ho nakrájíme na půlkolečka. Šťávu uvolněnou při loupání a krájení zachytíme do misky. Do šťávy přidáme med, citrónovou šťávu, olej, zázvor a metličkou vyšleháme zálivku.

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a smícháme ji s pomerančem. Zalijeme zálivkou a necháme alespoň hodinu marinovat, aby se spojily chutě. Při podávání posypeme tuňákem a kapary.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kavova-pena-a-campari-pena-29-4-2010-2.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.