reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z lososa s chřestem

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 svazek chřestu,
    600 g filetu z lososa,
    sůl, pepř,
    olivový olej,
    400 g vařených brambor

Omáčka:

  • 100 ml bílého vína,
  • 100 ml pomerančové šťávy,
  • 2 žloutky,
  • 150 g másla,
  • segmenty z 1 pomeranče

Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10–15 minut.

Filety bez kůže osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran. Pak je dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na 8 minut.
Připravíme omáčku. Do kastrůlku vlijeme víno a pomerančovou šťávu a necháme trochu svařit. Osolíme, opepříme a vešleháme žloutky. Pak vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku. Nakonec přidáme segmenty z pomeranče.

Uvařený chřest překrojíme. Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a prohřejeme. Servírujeme s opepřenými filety lososa.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-lososa-s-chrestem-4-5-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.