Suroviny
- bazalka na dekoraci
- citron 1 ks
- filet z lososa 5 ks
- smetana ke šlehání 33% 1 ks
- kurkuma špetka
- voda nebo vývar 0,5 l
- kokosový olej
- máslo 40 g
- hladká mouka 40 g
- pepř
- sůl
Filety z lososa opepříme, osolíme, můžeme přidat i další koření např. italské bylinky. Kokosový olej rozpálíme na pánvi a přidáme lososa kůží dolů a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit jednu minutu.
Omáčka: z mouky a másla umícháme jíšku. Přidáme kůru z půlky citronu, vývar, citronovou šťávu, smetanu a kurkumu a necháme povařit.
Hotový filet podáváme s citronovou omáčkou a bagetkou.
Zdroj: Filet z lososa s citronovou omáčkou a bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filet-z-lososa-s-citronovou-omackou-bagetkou [On-line 05.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář