- česnek dle chuti (1-3 stroužky)
- citron
- pepř černý mletý
- losos 1 kg (na 5 porcí)
- limetka
- čerstvý špenát 0.5 kg
- brambory 1 kg
- smetana do špenátu 50 ml
- smetana do omáčky 100 ml
- olej nebo máslo na opečení
Lososa zbavíme kůže, rybu opláchneme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Spaříme omytý špenát, osolíme, přidáme lisovaný česnek a pepř. Ke konci přilijeme smetanu. Oškrábeme brambory a uvaříme je v osolené vodě.
Lososa opečeme na oleji (klidně olivovém) a dáme ho do teplé trouby, aby nevychladl. Doděláme sos. Na pánvi zahřejeme smetanu, vymačkáme do ní limetku a zamícháme. Osolíme, opepříme a podáváme s brambory na špenátovém lůžku přelité smetanou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filet-z-lososa-s-listovym-spenatem [on-line 3.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář