reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z lososa s listovým špenátem, limetkovou omáčkou a bramborem

  • česnek dle chuti (1-3 stroužky)
  • citron
  • pepř černý mletý
  • losos 1 kg (na 5 porcí)
  • limetka
  • čerstvý špenát 0.5 kg
  • brambory 1 kg
  • smetana do špenátu 50 ml
  • smetana do omáčky 100 ml
  • olej nebo máslo na opečení

Lososa zbavíme kůže, rybu opláchneme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Spaříme omytý špenát, osolíme, přidáme lisovaný česnek a pepř. Ke konci přilijeme smetanu. Oškrábeme brambory a uvaříme je v osolené vodě.

Lososa opečeme na oleji (klidně olivovém) a dáme ho do teplé trouby, aby nevychladl. Doděláme sos. Na pánvi zahřejeme smetanu, vymačkáme do ní limetku a zamícháme. Osolíme, opepříme a podáváme s brambory na špenátovém lůžku přelité smetanou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filet-z-lososa-s-listovym-spenatem [on-line 3.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.