4 porce:
- 140 g zeleného chřestu
- 3 lžíce olivového oleje (extra virgine)
- 20 g strouhaného tvrdého sýru
- 200 ml italského vína marsala
- 5 stroužků česneku
- 40 g borůvek
- 60 g ricotty (nebo měkkého tvarohu)
- 400 g okouna (nebo lososového pstruha) – 4 filety
- pepř
- sůl
Chřest omyjte a nakrájejte na kolečka. Hlavičky nechte vcelku. Na pánvičce zahřejte 1 lžičku oleje, přidejte chřest, lehce ho osmahněte, podlijte troškou vody, krátce poduste a sundejte z ohně. K chřestu přidejte ricottu, nastrouhaný sýr, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem, pak všechno rozmixujte a nechtě v teple, nejlépe v zakryté misce, posazené na rendlíku s horkou vodou. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a lehce v něm orestujte česnek nakrájený na kostičky, přidejte osolená filátka a opečte je z obou stran dozlatova. V rendlíčku svařte marsalu s borůvkami na polovinu objemu. Osolte a opepřete.
Na talíř dejte chřestovou omáčku, na ni položte rybu a kolem zakapejte svařenou marsalou s borůvkami.
Zdroj: Makro propagační materiály pořadu S Italem v kuchyni
Poslední tip, trik či komentář