reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambovaná zmrzlina s ovocem v bílkové krustě

(cca 6 porcí)

  • 6 ks piškotových plátků
    6 kopečků vanilkové zmrzliny
    ovoce podle chuti (jahody, kivi, ananas, banán aj.)
    tuk na vymazání
    cukr moučka
    1 dcl vodky na flambování

na bílkový sníh:

  • 350 g cukru krystal
    180 g bílků

na cukrový rozvar:

  • 350 g cukru krystal
    180 ml vody

Nejprve si připravíme bílkový sníh. Polovinu cukru vyšleháme spolu s bílky do tuhého sněhu a zbytek vaříme s vodou tak dlouho, dokud nevznikne cukrový rozvar, tzv. “na silný řetěz”. Ten zašleháme do sněhu a necháme vychladit.
Kolečka vykrájená z piškotového plátku rozložíme na vymazaný plech, na ně dáme kousky ovoce a zmrzlinu. Vše zastříkáme bílkovou pěnou, pocukrujeme a zprudka asi čtyři minuty zapečeme v troubě. Dezert servírujeme ozdobený ovocem, přelitý hořící vodkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/244-flambovana-zmrzlina-s-ovocem-v-bilkove-kruste/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.