- 500 g vepřové krkovice
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/2 lžičky kari
- trochu majoránky a mletého hřebíčku
- 250 ml jablečného moštu
- 350 g malých žampionů
- 250 g malých cibulek
- 800 g malých brambůrků
- 50 g prorostlé slaniny
- 4 lžíce koňaku
- 4 lžíce petrželky
Maso nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejeme a maso na něm rychle za stálého míchání opečeme. Přidáme koření s jablečným moštem a pod poklicí maso dusíme. Houby očistíme, cibuli a brambory oloupeme, slaninu nakrájíme na kostičky a za stálého míchání ji opečeme dokřupava. Brambory, cibuli a houby na ní postupně opečeme dozlatova a přidáme k masu. Do výpeku přidáme vývar, dobře povaříme a přidáme k masu. Pod poklicí dusíme, dokud maso nezměkne. Dochutíme, u stolu polijeme koňakem a flambujeme.
VMÍCHEJTE SEKANOU PETRŽELKU. VHODNOU PŘÍLOHOU JE RAJČATOVÝ SALÁT S HOŘČIČNOU MARINÁDOU.
Poslední tip, trik či komentář