reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flank steak se salsou verde

 Na 4 porce

  • půl kila hovězího flank steaku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř

 Salsa verde

  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 malá hrst čerstvého koriandru
  • 1 malá hrst lístků čerstvé máty
  • 1 čerstvá paprička jalapeno bez semínek
  • 1 stroužek oloupaného česneku
  • 2 pórky
  • 2 rajčata
  • čerstvá šťáva z jedné limetky
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř

Vařte jako šéf kniha

 

Před přípravou salsy vyndáme steak na talíř a necháme jej odpočívat při pokojové teplotě.

Najemno nasekáme koriandr, mátu, česnek, mátu, papričku, pórky a rajčata a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme limetkovou šťávu a olivový olej. Vše dobře promícháme a ochutíme dle potřeby.

Flank steak ze všech stran potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Gril připravíme a rozpálíme na vysokou teplotu.

Maso poté grilujeme z každé strany 6-7 minut. Maso sundáme z grilu a z obou stran jej potřeme rozpůleným česnekem, Maso necháme chvíli odpočinout a pak jej nakrájíme na tenké plátky. Odpočinutím zabráníme vytečení štávy zevnitř, kdy by pak maso bylo suché.

Nakrájené plátky servírujeme s připravenou salsou verde. Ke steaku se hodí kvalitní červené víno s přívlastkem, nejlépe pozdní sběr.

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [20.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.