reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Focaccia

  • 150 g hladké mouky
    7 g droždí
    1 lžička cukru
    2 lžičky olivového oleje
    200 ml vody
    1 lžíce mléka
    bazalka
    česnek
    provensálské koření
    olivy
    cherry rajčata
    sůl
    pepř

Těsto vytvoříme z hladké mouky, do které přidáme sůl, droždí, cukr, olivový olej, vlažnou vodu, mléko, čerstvou nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, provensálské koření a pepř. Důkladně promísíme a necháme hodinu až dvě kynout při pokojové teplotě. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, nalijeme ho do formy a posypeme půlkami černých a zelených oliv a cherry rajčaty. Pec nebo troubu předehřejeme na 200 stupňů a asi za 10 – 15 minut bude focaccia hotová.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/300-focaccia/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.