- hladká mouka 500 g
- sůl 1 lžíce
- droždí 0.5 kostky
- vlažná voda 400 ml
- olivový olej 1 lžíce
Kvasnice rozdrobíme do vlažné vody, promícháme a přidáváme mouku. Mícháme, aby se netvořily hrudky. Těsto přikryjeme a necháme v teple vykynout. Poté je rozdělíme na dva bochánky, z nichž utvoříme placky asi 2 cm silné, které zalijeme olejem. Olej rozetřeme prsty a ještě posypeme solí. Vymačkáme důlky, aby se olej dostal do těsta, a placky dáme do vyhřáté trouby. Délka pečení je asi tak 10 až 12 minut při 220 až 250 stupních. Po vychladnutí chléb nakrájíme a podáváme s opraženým bůčkem ochuceným skořicí, který napichujeme párátky, a na plátky nakrájeným sýrem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/focaccia-s-kousky-masa-syr [On-line 7.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář