reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Foccacia s rajčaty a plněnými žampióny

Ingredience
focaccia:

  • droždí 30 g
  • hladká mouka 500 g
  • hrubá sůl 1 špetka
  • olivový olej dle potřeby 1 dávka
  • plněné žampiony
  • žampiony 250 g
  • mleté maso 150 g
  • šlehačka 250 ml
  • sýr (gouda) 15 g
  • sůl a pepř 1 špetka

rajčatová směs na bruschettu:

  • střední rajčata 6 kusů
  • česnek 2 stroužky
  • lístky bazalky 1 dávka
  • olej extra virgin 100 ml
  • sůl 1 špetka

1. V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Z vykynutého těsta vypracujeme dva bochánky, ze kterých pak dlaní vytvoříme dvě silnější placky. Ty polijeme olivovým olejem, posypeme (hrubou) mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a těstem a vytvořily se dolíčky. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 220-250° pečeme minimálně deset minut. Poté necháme pečivo vychladnout. Podáváme s plněnými žampiony a můžeme si chléb také potřít či obložit rajčatovou směsí s bylinkami a česnekem jako bruschettu.

2. Žampiony očistíme, vydlabeme a naplníme masovou směsí. Sýr nastrouháme a smícháme se smetanou a dáme na masovou náplň. Hlavičky žampionů gratinujeme v rozpálené troubě. Lze podávat teplé, vlahé či studené.

Zdroj: Foccacia s rajčaty a plněnými žampióny; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/foccacia-s-rajcaty-plnenymi-zampiony [On-line 07.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.