- 600 g libového masa ze zvěřiny
- 2 cibule
- 1 čerstvá paprika (možno zkombinovat barevně)
- 100 g anglické slaniny
- 4 střední žampiony
- sůl
- mletý pepř
- sušený tymián
- 60 g oleje
- 1/2 dl červeného vína
Maso nakrájíme na menší dílky, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a zalijeme vínem a polovinou oleje. V chladu necháme marinovat alespoň 4 hodiny. Poté střídavě napichujeme s kousky slaniny, cibule, žampionů a papriky.
Dáme na rozpálený olej, opékáme z obou stran a vložíme ještě na chvíli do grilu nebo trouby. Zbylé suroviny nakrájíme na malé kousky, orestujeme na pánvi a zalijeme výpekem a zbylou marinádou. Krátce převaříme a přelijeme touto směsí hotové špízy. Podáváme s různě upravenými brambory.
Poslední tip, trik či komentář