reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fořtův špíz

 

  • 600 g libového masa ze zvěřiny
  • 2 cibule
  • 1 čerstvá paprika (možno zkombinovat barevně)
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 střední žampiony
  • sůl
  • mletý pepř
  • sušený tymián
  • 60 g oleje
  • 1/2 dl červeného vína

Maso nakrájíme na menší dílky, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a zalijeme vínem a polovinou oleje. V chladu necháme marinovat alespoň 4 hodiny. Poté střídavě napichujeme s kousky slaniny, cibule, žampionů a papriky.
Dáme na rozpálený olej, opékáme z obou stran a vložíme ještě na chvíli do grilu nebo trouby. Zbylé suroviny nakrájíme na malé kousky, orestujeme na pánvi a zalijeme výpekem a zbylou marinádou. Krátce převaříme a přelijeme touto směsí hotové špízy. Podáváme s různě upravenými brambory.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.