- 1 ks hlávkového salátu
- 1 láhev balzamikového octa
- 1 láhev olivového oleje
- 2 ks francouzského droždí
- víno
- jemně perlivá voda
- bageta
- barevné pepře
Na stůl vystavíme k obdivu a k mírnému odpočinku mísu s umytými a vylisovanými plátky hlávkového salátu. Dále balzamikový ocet, olivový olej a mističky s francouzským droždím. Na talíř si postupně odlijeme zvlášť olivový olej a balzamikový ocet, lžičkou nasypeme hromádku droždí. Dle chuti využijeme barevné pepře. Salát namáčíme postupně do všech ingrediencí. Na stůl přidáme nalámanou bagetu. Podáváme s vínem či s vodou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-krajova-variace-na-hlavkovy-salat
Poslední tip, trik či komentář