2 porce
Ingredience
- 3 vejce
- 30 g tvrdého francouzského sýra
- 30 g žampionů
- 1 jarní cibulka
- Losos
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Hladkolistá petržel
- Pažitka
Vejce vyklepneme do misky a lehce je našleháme. Nakrájíme si žampiony a cibulku. V pánvi si rozpustíme máslo a na něm orestujeme žampiony. Mezitím do vajec nastrouháme sýr; přidáme do nich také lososa, cibulku a orestované žampiony. Osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme opět kousek másla, vlijeme směs a smažíme. Omeleta by měla být zespodu upečená do lehce zlatova, ale na povrchu by měla zůstat krémová. Omeletu zabalíme.
Salát
Ingredience
- Cherry rajčátka
- Rukola
- Římský salát
- Polníček
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Na půlky nakrájíme rajčátka, přidáme k nim natrhanou rukolu, římský salát a polníček. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
Zdroj: Francouzská omeleta se žampiony, lososem a jarní cibulkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1681-francouzska-omeleta-se-zampiony-lososem-a-jarni-cibulkou/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář