reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská vaječná omeleta se zeleným chřestem

4 porce

  • Omeleta
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 40 g parmezánu
  • 12 vajec
  • 100 g másla
  • mletý pepř
  • sůl

Chřest omyjeme (zelený nemusíme škrabat), odlomíme tvrdší spodní část, nakrájíme na menší kusy a krátce osmahneme na pánvi (na skus).

Sýr nastrouháme.

Omeletu připravujeme za tří vajec. Vejce rozmícháme v misce, osolíme, opepříme, vlijeme do středně rozpálené pánve s rozpuštěným máslem a jen zvolna a pomalu mícháme stěrkou.

Když jsou vejce středně propečená, mírně nakloníme pánev a k jedné straně lehce shrneme vejce, vložíme chřest a strouhaný sýr, zabalíme, krátce prohřejeme a podáváme. Můžeme ještě podle chuti opéct do zlatavé barvy. Podáváme s listovým salátem.

Listový salát s okurkovým dresinkem

  • 1 salát lollo rosso
  • ½ salátové okurky
  • 6 lístků medvědího česneku
  • 0,5 dl olivového oleje
  • sůl

Omytý salát necháme odkapat a natrháme. Oloupanou okurku a lístky medvědího česneku rozmixujeme společně s olejem, ochutíme solí a promícháme se salátem.

Zdroj: Francouzská vaječná omeleta se zeleným chřestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1250-francouzska-vajecna-omeleta-se-zelenym-chrestem/ [On-line 11.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.