4 porce
- Omeleta
- 8 stonků zeleného chřestu
- 40 g parmezánu
- 12 vajec
- 100 g másla
- mletý pepř
- sůl
Chřest omyjeme (zelený nemusíme škrabat), odlomíme tvrdší spodní část, nakrájíme na menší kusy a krátce osmahneme na pánvi (na skus).
Sýr nastrouháme.
Omeletu připravujeme za tří vajec. Vejce rozmícháme v misce, osolíme, opepříme, vlijeme do středně rozpálené pánve s rozpuštěným máslem a jen zvolna a pomalu mícháme stěrkou.
Když jsou vejce středně propečená, mírně nakloníme pánev a k jedné straně lehce shrneme vejce, vložíme chřest a strouhaný sýr, zabalíme, krátce prohřejeme a podáváme. Můžeme ještě podle chuti opéct do zlatavé barvy. Podáváme s listovým salátem.
Listový salát s okurkovým dresinkem
- 1 salát lollo rosso
- ½ salátové okurky
- 6 lístků medvědího česneku
- 0,5 dl olivového oleje
- sůl
Omytý salát necháme odkapat a natrháme. Oloupanou okurku a lístky medvědího česneku rozmixujeme společně s olejem, ochutíme solí a promícháme se salátem.
Zdroj: Francouzská vaječná omeleta se zeleným chřestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1250-francouzska-vajecna-omeleta-se-zelenym-chrestem/ [On-line 11.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář