reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík pečený v kořenové zelenině

4 porce

  • 1 králík
  • 2 karotky
  • 2 žluté mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 2 kořenové petržele
  • olej na opečení
  • drcený a celý jalovec
  • drcený bobkový list
  • drcený pepř
  • sůl
  • snítka tymiánu
  • snítka petržele
  • 100 g drcených rajčat
  • 0,5 l bílého vína
  • 0,5 l masového vývaru

Králíka naporcujeme, osolíme a ochutíme drceným kořením (jalovec, bobkový list, pepř). Jednotlivé kusy opečeme na oleji ze všech stran dozlatova.

Mrkev, celer a petržel nakrájíme na hrubší kousky, orestujeme na oleji dozlatova s celým jalovcem, tymiánem, petrželovou natí, zalijeme drcenými rajčaty, vínem, vývarem, přivedeme k varu, vložíme porce králíka a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Nepřiklápíme, pouze přeléváme, případně podléváme.

Příloha

  • 20 mini rajčátek
  • 50 g másla
  • hrst sekané plocholisté petržele

Mini rajčata zlehka nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a krátce prohřejeme na másle s plocholistou petrželí.

Jednotlivé porce pečeného králíka upravíme na talíř a poklademe rajčátky.

Zdroj: Králík pečený v kořenové zelenině; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1251-kralik-peceny-v-korenove-zelenine/ [On-line 11.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.