reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelenina vařená v bylinkové páře

4 porce

  • ¼ květáku
  • 1 karotka
  • 1 žlutá mrkev
  • 100 g hráškových lusků

Vonná várka

  • voda
  • směs bylinek
  • (estragon, tymián, saturejka, citronová tráva, plocholistá petrželka)
  • kousek čerstvého kořene kurkumy nebo zázvoru

Dresink

  • 10 lžic vinného bílého octa
  • špetka šafránu
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • sůl
  • slunečnicové semínko

Očištěnou zeleninu naporcujeme na malé kusy a vložíme na pařák nad bylinkovou páru (voda s bylinkami a kouskem čerstvé kurkumy či zázvoru).

Ocet svaříme se šafránem, aby pustil barvu a chuť, necháme vychladnout a vymícháme s olejem, nadrobno krájenou šalotkou a solí.

Uvařenou zeleninu promícháme s dresinkem, necháme odležet a při podávání sypeme nasucho opraženým semínkem.

Zdroj: Zelenina vařená v bylinkové páře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1252-zelenina-varena-v-bylinkove-pare/ [On-line 11.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.