reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzské brambory s uzeným masem

6 porcí

  • 1 kg brambor
  •  300 g pečeného bůčku na kmíně
  • 200 g cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 2 hrsti libečku
  • 2 hrsti petrželky
  • 4 vejce
  • 100 ml smetany
  • muškátový oříšek
  • mletý pepř
  • sůl
  • vepřové sádlo

na podávání

  • kyselé okurky

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a ponecháme ve studené vodě, aby nezhnědly.

Bůček nakrájíme na kostky či plátky, cibuli na klínky a česnek nahrubo nasekáme.

Maso opečeme na pánvi, přidáme cibuli, zprudka orestujeme, přidáme česnek, osmahneme, ochutíme muškátovým oříškem, opepříme, vmícháme sekaný libeček a odstavíme.

Oloupané a na plátky nakrájené brambory vyskládáme na dno pekáče vymazaného sádlem, navršíme vrstvu vypečeného bůčku a zakryjeme další vrstvou brambor.

Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C na 29 minut, poté zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, sekanou petrželkou, solí a pepřem. Teplotu trouby snížíme na 150 °C a dopečeme do zlatavé barvy. Podávám s kyselými okurkami.

Zdroj: Francouzské brambory s uzeným masem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1339-francouzske-brambory-s-uzenym-masem/ [On-line 27.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.