reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fritule – Rijeka

  • 1-2 dkg droždí
  • ½ litru mléka
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 70 dkg mouky
  • 3 vajíčka
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg rozinek
  • 2 jablka
  • 2 citrony
  • práškový cukr
  • vanilkový cukr
  • rum
  • olej

V malém množství vlažného a ocukrovaného mléka si necháme droždí naběhnout, načež je přelijeme do velké mísy a postupně k němu přidáváme střídavě mléko a mouku. Do toho přimícháme rozšlehané vaječné žloutky a potom ještě oba druhy cukru, máslo, rozinky máčené v rumu, strouhanou kůru ze dvou citronů a nakonec i strouhaná jablka.

Uvedené suroviny důkladně smícháme; mícháme je tak dlouho, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn mísy. To je znamení, že můžeme s mícháním přestat a dát těsto na 45 minut stranou odpočívat.

Z vykynutého těsta tvarujeme kuličky, které smažíme v hojném množství horkého oleje.

Podáváme horké a na talíři posypeme práškovým cukrem.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3824

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.