reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z mušlí – Rijeka

  • 20 dkg malých černých mušlí
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 liter rybího vývaru
  • 1,5 dl smetany
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 0,5 dl koňaku
  • sůl
  • pepř
  • polévkové koření

Rybí vývar:

  • 1-2 kořeny petržele
  • 1 mrkev
  • 1 celá cibule
  • 1 kg mořských ryb
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list

Očištěné mušle si orestujeme na olivovém oleji, posypeme moukou, načež je ještě po dobu 1 minuty opékáme. Za neustálého míchání pak pomalu přiléváme rybí vývar.

Až začne polévka vřít, osolíme ji a podle chuti okořeníme pepřem a polévkovým kořením.

Pak do ní vlijeme koňak, víno a smetanu a několik minut ji ještě necháme bublat na mírném plameni, aby se všechny chuti náležitě spojily.

Mrkev a kořen petržele nadrobno rozkrájíme a začneme vařit v 1 litru vody. Přidáme pokrájené rybí maso, osolíme, opepříme, vhodíme do vody bobkový list a přilijeme olivový olej.

Cibuli vložíme do vody v celku. Až nám cibule změkne, znamená to, že je rybí vývar uvařený.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3823

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.