reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Černé rizotto – Rijeka

  • ½ kg cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kg sépií
  • ½ kg rýže na rizotto
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 5 dkg másla
  • parmezán
  • sůl
  • pepř
  • polévkové koření
  • bobkový list
  • rozmarýn

Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou.

Jemně nasekanou cibulku si na 3-4 polévkových lžících oleje na mírném plameni pomalu orestujeme, načež k ní přidáme i nadrobno nakrájený česnek. Až se nám cibulka začne lesknout, rozkrojíme do ní 1-2 míšky se sépiovým barvivem a dusíme ji dále. Ochutíme polévkovým kořením, mletým pepřem, bobkovým listem a rozmarýnem.

Přidáme připravené sépií maso a půl hodiny vaříme.

Tuto dobu zároveň využijeme k dušení rýže.

Sépie pustí šťávu, kterou, bude-li třeba, můžeme dosolit, potom přidáme zbylé sépiové barvivo, opepříme a několik minut povaříme. Pikantnější chuť můžeme jídlu dodat bílým vínem.

K uvařenému ragú přimícháme dušenou rýži a máslo. Zavřeme oheň, přiklopíme pokličkou a necháme krátce odpočívat.

Pak už zbývá jídlo jen podávat, ale předtím je samozřejmě posypeme parmezánem.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3822

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.