reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krakovský tvarohový koláč

Těsto:

  • 240 g mouky
  • 160 g másla
  • 80 g cukru
  • 2 vaječné žloutky
  • sůl

Náplň:

  • 800 g tvarohu
  • 100 ml smetany
  • 4 vajíčka
  • 350 g práškového cukru
  • 3 lžíce mouky
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek

Poleva:

  • 50 g práškového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce horké vody

Výrobu těsta začneme tím, že si mouku dobře smícháme s máslem. Přisypeme cukr, přidáme vaječné žloutky a špetku soli. Těsto důkladně prohněteme a na půl hodiny vložíme do chladničky.

Tvaroh propasírujeme přes cedník a smícháme jej se smetanou a moukou. Ve čtyřech vaječných žloutcích si rozšleháme oba druhy cukru a po malých dávkách k nim přimícháme tvarohovou hmotu.

Z vaječných bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme ke krému.

Z poloviny těsta si upečeme spodek koláče, a ten potom potřeme tvarohovou hmotou. Ze zbylého těsta pak krájíme proužky široké 2 centimetry a skládáme z nich mřížku na povrch koláče. Potom horní plochu koláče potřeme rozšlehaným vaječným žloutkem a pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě.

Práškový cukr si s horkou vodou a citronovou šťávou utřeme do hladka a pomažeme jím povrch upečeného a vychladlého koláče.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3821

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.