reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krakovská maczanka

  • 50 dkg vepřových kotlet bez kostí
  • 30 dkg civule
  • 4 dkg sádla
  • 2 dkg mouky
  • 2 dkg rajského protlaku
  • 25 dkg housek
  • sůl

Kotlety důkladně potřeme solí. Vložíme je do pekáče, mezi maso nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka, načež pekáč vsuneme do středně silně rozehřáté trouby. Při pečení maso občas poléváme vlastní šťávou nebo vodou.

Až bude maso hotové, vyjmeme je z pekáče a zbylý omastek přelijeme do pánve. Přimícháme k němu rajský protlak a půl litru vody, načež sós ještě zahustíme moukou.

Housky v polovině rozkrojíme, namočíme je do připraveného sósu a na každou housku položíme jednu kotletu. Housky s masem potom dáme do kastrolu, zalijeme je zbylou omáčkou a pod pokličkou dusíme do měkka.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3820

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.