reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Frncochaté knedlíky s cuketovým zelím a bůčkem

Cuketové zelí:

  • 1 střední cuketa
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce cukru

Pečený bůček:

  • 30 dkg vepřového bůčku
  • sůl
  • drcený kmín

Frncochaté knedlíky:

  • 5 brambor
  • 8 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce soli

Cuketu oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na větší nudličky. Na másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou cuketu, lžičku soli a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Dochutíme octem a cukre a zahustíme dvěma lžícemi hladké mouky.

Vepřový bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme drcený kmín a necháme přikryté 45 minut na 190 stupňů v troubě.

Nastrouháme brambory, přidáme mouku, strouhanku a osolíme. Vymícháme těsto a lžící tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí slané vodě asi deset minut. Uvařené knedlíky přidáme k upečenému masu a zamícháme.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/frncochate-knedliky-s-cuketovym-zelim-a-buckem.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.