4 porce:
- 400 g čerstvých hub (hříbky nebo směs)
- 100- 200g kukuřičné mouky
- 2 vejce
- Arašidový, sojový nebo slunečnicový olej na smažení
- Sůl
Salát:
- 500 g směsi salátových listů
- 150 g rajčátek
Zálivka:
- 1 citrón
- 100 ml olivového oleje
- Sůl podle chuti
Houby očistěte a nakrájejte na plátky silné asi 1cm. Osolte je, obalte je v mouce, přebytečnou mouku oklepejte a usmažte je buď v rozpáleném oleji na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Salátové listy omyjte, osušte buď papírovou utěrkou nebo v odstředivce na salát. V misce prošlehejte citrónovou šťávu, olej, sůl a na poslední chvíli ji nalijte na salát a lehce promíchejte.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [4.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář